LibrisDen nationella katalogen - bra att använda för ämnessökningar
Academic Search PremierThis multi-disciplinary database provides full text for more than 4,600 journals, including full text for nearly 3,900 peer-reviewed titles.
Business Source PremierDatabase provides full text for more than 2,300 journals, including more than 1,100 peer-reviewed titles. Business Source Premier is superior to the competition in full text coverage in all disciplines of business, including marketing, management, MIS, POM, accounting, finance and economics.
EbraryDatabas med över 75000 böcker i fulltext inom alla ämnesområden.
ScopusMultidisciplinär databas som indexerar över 19 000 tidskrifter från 1966+. Möjlighet att göra citeringssökningar.
SSRNSSRN är ett forskningsnätverk för olika discipliner som tillhandahåller forskning fritt tillgängligt. Det kan vara manuskript, Working papers, artiklar som antagits för publicering eller redan publicerats i en tidskrift.
UNILEXInnehåller rättsfall från hela världen beträffande internationella köplagskonventionen (The Vienna Sales Convention) och UNIDROIT:s Principles. UNIDROIT är en internationell organisation som arbetar inom privaträttens område.
Web of Science (Social Sciences Citation Index)Här finns möjlighet att göra citeringssökningar, vilket innebär att du kan söka efter hur ofta och av vilka artiklar ett verk eller en författare har citerats.
Westlaw internationalOmfattande fulltextdatabas med brittisk och amerikansk lagstiftning samt rättspraxis. Stort antal engelskspråkiga juridiska fulltexttidskrifter (ca 700), Legal Journals Index och Index to Legal Periodicals. Även EU-lagstiftning samt rättspraxis, internationella avtal och rättsakter från Australien, Hong Kong samt Kanada.
The Caselaw Access ProjectCAP includes all official, book-published United States case law — every volume designated as an officialreport of decisions by a court within the United States.
Internationella källor - fria internetkällor
Mycket av det juridiska källmaterialet från andra länder går att hitta fritt på internet. De flesta länder publicerar sina lagar fritt och ibland även i översättningar till engelska. Däremot kan rättsfallsreferat vara mera svårtillgängliga.
Ämnesguide EUSamlad information om var och hur du hittar rättsligt material, dokument etc.
DagDok : Dag Hammarskjöldbibliotekets guide till FN-dokumentationenÖppnas i nytt fönsterSökvägar till originaldokument, referenser och länkar till fulltextmaterial på FN:s officiella hemsidor och titlar i Dag Hammarskjöldbibliotekets online-katalog. Guiden ger dig även bakgrundsinformation om FN:s arbetsformer och verksamhetsområden och slussar dig vidare till fördjupad informationssökning genom tips om index, specialdatabaser och ämnesportaler.
