Poddinspelning

Via DigiMaker kan du få tillgång till att spela in poddar i en enklare studio i Studenthuset på Campus Valla. Vi har ett rum med mixer och fyra mikrofoner som du kan använda för att spela in poddar.

  1. Tillgång till inspelningsrummet får du, med LiU-ID, efter genomgången introduktion.
  2. En kalender med alla inplanerade introduktionstillfällen just nu hittar du på sidan DigiMaker - Workshops.
  3. Rummet bokar du enkelt i kalendern nedan. Observera att rummet är dedikerat till studenter med läshinder vardagar mellan 8-15, därför finns inga tider innan 15.
  4. Nyckelkort till rummet hämtas och lämnas i lånedisken på plan 3 i Studenthuset när denna är bemannad. När disken är obemannad återlämnas det i bokåterlämningsautomaten.Kortet hämtas tidigast den tid som rummet är bokat. Det finns bara ett nyckelkort och om rummet är bokat innan din tid är inte kortet tillgängligt i disken.
  5. Efter inspelning är klar återställs rummet så att utrustningen är undanplockad och möbler återplacerade.

Få podcast till Spotify, iTunes, etc.

Filer lagras inte på Spotify, Apple eller Google. Du måste själva stå för lagringen och koppla ett så kallat RSS-flöde som innehåller information om vart bild- och ljudfiler finns. Detta flöde berättar också för streamingtjänsterna vad podcasten heter och innehåller information om avsnitten.

Ett alternativ är att använda WordPress och tilläggen Seriously Simple Podcasting och Seriously Simple Stats.

Hitta till rummet

Karta till rum 2109 / SB9

Kontakta oss

Vill du som lärare ha med någon av våra aktiviteter i din kurs? Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning som passar din kontext.

Vill du som student eller du och din studiegrupp använda vår utrustning/lokal och/eller ha vår hjälp? Hör av dig så hittar vi en lösning som passar er.

Kom gärna förbi på våra Drop in-tider om ni vill prata med oss och se vilken utrustning vi har.

Kontakta oss: biblioteket@liu.se

Mikrofon och mixer