Lego

Lego går att använda till mycket: kulisser, visualisering, skapa prototyper och stimulera kreativiteten etc.

I DigiMaker Campus Valla finns det ständigt Lego tillgängligt på ett av bordet.

Stop Motion

Lego lämpar sig bra för att använda inom stop motion, som är en teknik för animering. Genom att ta en mängd stillbilder med små rörelser av föremålet mellan bildtagningarna kan man skapa en illusion av att föremål rör på sig.

Genomgående försöker vi använda oss av gratis appar, med få undantag. Vid Stop motion använder vi oss av följande appar:

  • iMotion (iOS)
  • StopMotion (iOS/Android)

   

Stop motion gjord av studenter.

 

 

Visualisera med Lego

Lego fungerar perfekt att visualisera med! Bygg en prototyp av något du tänkt tillverka, visualisera ett matematikproblem, ett händelseförlopp eller gör ett diagram! 

Hur många är veganer, köttätare respektive äter fisk?

Gestalta de parlamentariska läget.

Gestalta det parlamentariska läget

Lego robotar

Släpp lös de kreativa krafterna hos LEGO MINDSTORMS EV3 setet och bygg och styr robotarna som kan gå, prata, tänka och göra vad som helst du kan komma på. Följ steg-för-steg-anvisningarna i 3D och bygg TRACK3R, R3PTAR, SPIK3R, EV3RSTORM samt GRIPP3R och ge dem liv med ett enkelt, intuitivt och ikonbaserat programmeringsgränssnitt. 

Källa: https://www.lego.com/sv-se/product/lego-mindstorms-ev3-31313

Lego Boost

  • Bygg och programmera robotar och modeller och slutför över 60 spännande aktiviteter i LEGO® BOOST appen för utvalda iOS-, Android- och Kindle-enheter.
  • Programmera med hjälp av ett intuitivt och lättanvänt dra-och-släpp-gränssnitt för alla från 7 års ålder. Lär dig om loopar och variabler, förbättra dina kunskaper inom naturvetenskap, teknik och matematik, utveckla kreativ problemlösningsförmåga och släpp loss fantasin när du växlar mellan vägledd och fri lek.
  • Steg-för-steg-utmaningar för nybörjare som hjälper byggare att utveckla och förbättra sina programmeringskunskaper.

Källa: https://www.lego.com/sv-se/product/boost-creative-toolbox-17101

Sök

Kontakta oss

Vill du som lärare ha med någon av våra aktiviteter i din kurs? Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning som passar din kontext.

Vill du som student eller du och din studiegrupp använda vår utrustning/lokal och/eller ha vår hjälp? Hör av dig så hittar vi en lösning som passar er.

Kom gärna förbi på våra Drop in-tider om ni vill prata med oss och se vilken utrustning vi har.

Kontakta oss: biblioteket@liu.se