DigiMaker Campus Valla

DigiMaker Campus Valla hittar du på plan 5 i Studenthuset. 

Vi har utrustning som du som studerar, arbetar eller forskar vid Linköpings universitet kan använda och låna. Beroende på vilken utrustning det handlar om kan utlån vara begränsat till våra drop-in-tider eller dagslån. En del utrustning som diktafoner, filmkamera och mikrofoner går bra att låna flera dagar efter överenskommelse. Eftersom vi använder utrustningen i vår egen verksamhet eller lånar ut den till undervisning ber vi dig kontakta oss för att låna den.

Utrustningen lånas inte ut via den vanliga lånedisken utan personal kopplad till DigiMaker sköter utlåningen. Du kan därför inte heller få hjälp av lånedisken med utrustningen.

Förutom utrustningen som visas nedan har vi alltid Lego framme, samt en green screen med fast studioljus. Dessutom har vi traditionellt pyssel i form av pärlor, papper, lim, färg, lera och mycket annat. 

Utrustning Campus Valla

symaskin

Symaskin

I DigiMaker har vi alltid en symaskin framme. Det är bara att komma förbi och sätta sig och sy. Är ni flera som vill sy tillsammans har vi tre till. Kontakta oss så kommer vi överens om en tid och ställer fram dem! Perfekt när det är dags att sy overaller.

3D-skrivare

3D-skrivare

Genom DigiMaker kan du få tillgång till 3D-skrivare. Allt du behöver göra är att gå en introducerande workshop. Vi har två olika skrivare i Studenthuset: en Ultimaker 3 Extended och en Flashforge Creator 3. Kontakta oss så berättar vi mer.

podcast-utrustning

Podcast

Genom DigiMaker kan du få tillgång till podcast-utrustning av hög kvalitet. Allt du behöver göra är att gå en introducerande workshop. Utrustningen står i ett ljudbehandlat rum i Key-huset för att dina inspelningar ska bli så bra som möjligt. Utrustningen inkluderar en mixer, fyra mikrofoner och fyra hörlurar. Kontakta oss så berättar vi mer.

VR-headset

Virtual Reality (VR)

På samtliga Campus ger vi möjlighet att testa virtual reality (VR). Enklast är att komma förbi under drop-in och prova på. Det går också bra att kontakta oss ifall ni vill använda dem i undervisning eller under andra tider än drop-in.

systemkamera med videomikrofon

Systemkamera

Vi har en systemkamera med stativ och videomikrofon ifall du vill ta bilder eller filma med högre kvalitet än som är möjligt med en mobiltelefon. Kontakta oss så berättar vi mer.

360-kamera

360-kamera

Vi har en så kallad 360-kamera (GoPro Fusion). Med denna kamera kan du skapa 360-filmer i vilken tittaren själv kan styra vad denne vill titta på. Se här för ett exempel på en film skapad med kameran - tittar du på dator kan du styra var du tittar genom att trycka ner musknappen i filmrutan och dra med musen. Kontakta oss för mer information om hur du kan låna den,

Action-kamera

Action-kamera

Vi har en action-kamera med vidvinkelobjektiv. Kontakta oss så berättar vi mer.

Gimbal för mobiltelefon

Gimbal för mobiltelefon

Vill du filma med din mobil, men vill samtidigt ha mjukare filmning så har vi en så kallad gimbal för mobiltelefoner. Kontakta oss för mer information.

Green screen

Green screen

Vi har en upprullningsbar och "portabel" green screen ifall du behöver filma eller fota mot green screen i en lugnare miljö än inne i DigiMaker. Kontakta oss om du vill låna den.

ljustält

Ljustält

Vi har ett ljustält med måtten 70x70x70cm i vilket du enkelt kan fotografera mindre objekt enkelt med professionell kvalitet. De flesta bilder på vår utrustning du ser här är tagna i ljustältet. Kontakta oss ifall du har något du vill fotografera i ljustältet.

3D-skanner

3D-Skanner

Vi har en 3D-handskanner (EinScan Pro 2X) för att skanna in föremål till 3D-modeller. Du får gärna låna skannern, men tänk på att du behöver ett dator som klarar av att hantera den och en speciell programvara. Vi kan tyvärr inte bistå med dator då det krävs att man är administratör på den dator som används för att kunna använda den. Kontakta oss för mer information.

Mikrofon

Mikrofon

Vi har många olika mikrofoner att låna för olika typer av inspelningar. Vi har USB-mikrofoner, mindre myggor för intervjuer och digitala diktafoner. Kontakta oss för mer information.

Diktafon

Diktafon

Vi har ett antal digitala diktafoner för enkel inspelning då du inte vill ha med dig större utrustning. Kontakta oss för mer information.

Mikrofon för intervju

Mikrofon för intervju

Att göra en intervju är ett kraftfullt sätt att samla in material. Vill du ha lite högre kvalitet på inspelningen har vi trådlösa mikrofoner ("myggor") som du kan koppla ihop med en IPhone eller Idag med lightning-kontakt. Kontakta oss för mer information.

Enkortsdator

Enkortsdator

Är du nyfiken på vad du kan göra med en enkortsdator så har vi ett antal Raspberry Pi 4 att experimentera med. Kontakta oss för mer information.

DigiMaker Campus Valla

Studenthuset, plan 5.
Student House, 5th floor.

Kontakta oss

Vill du som lärare ha med någon av våra aktiviteter i din kurs? Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning som passar din kontext.

Vill du som student eller du och din studiegrupp använda vår utrustning/lokal och/eller ha vår hjälp? Hör av dig så hittar vi en lösning som passar er.

Kom gärna förbi på våra Drop in-tider om ni vill prata med oss och se vilken utrustning vi har.

Kontakta oss: biblioteket@liu.se

Hitta till oss