Välkommen

Välkommen till informationssidorna om Kina och kinesiska. Tanken är att de ska passa studenters, lärares och intresserad allmänhets önskan om att finna vägar till information inom ämnet.

Kom gärna med tips och förslag på information och länkar som ni tycker ska inkluderas.

Tips!

In Beijing - en nyhetsblogg av Jojje Olsson med färska nyheter och analyser om det som händer i Kina, även det kontroversiella och politiskt känsliga.

Prepera language tools - en blogg med många bra tips på språkverktyg, både digitala och "analoga", för kinesiska, japanska och koreanska.

NE.play
Alla UR program (inklusive de slutna) erbjuds numera via vår licens på NE. UR producerar varje år en rad intressanta program i både radio och TV som behandlar olika aspekter av det kinesiska samhället. Kanske finns det något som faller just dig i smaken!

TEDTalks
Även på den ideella organisationen TED (Technology Entertainment Design) finns det en hel del intressanta "föreläsningar" som rör det kinesiska samhället.

Världens folkrikaste land
En bra portal på svenska med svensk och internationell nyhetsbevakning, analyser, temasidor mm. 

Gott Nytt Hundens år

Den 15-16 februari firas nyår i delar av Östasien - inte minst i Kina. Hundens år tar över efter Tuppens, med mat, dryck och en mängd mer eller mindre lokala traditioner. Gemensamt för hela Kina är den långa TV-sända galan som vakar in det nya året på nationella TV-kanalen CCTV. Via nedanstående länkar kan ni se hela eller sammandrag från maratonsändningen respektive år.