Historia: Startsida

Välkommen

Välkommen till informationssidorna för Historiaämnet. Tanken är att de ska passa studenters, lärares och intresserad allmänhets önskan att finna vägar till information inom ämnet.

Kom gärna med tips och förslag på information och länkar som ni tycker ska inkluderas

Inköpsförslag

Om vi inte har en bok som du tycker att vi borde ha kan du lämna in ett inköpsförslag.

Nyhetslista
Nyinköpta böcker presenteras sedan i en nyhetslista varje månad.

Nyheter och tips

Digitaliserade finska tidningar, tidskrifter, småtryck mm

Digi - Nationalbibliotekets digitaliserade samlingar, tillhandahåller en stor del av sina digitaliserade samlingar fritt tillgängligt För tidningar och tidskrifter oftast från startår t o m 1929. Bland övrigt material finns bl a kartmaterial  från 1500-talet t o m första hälften av 1900-talet. (2018-05-03)

Svenska dagstidningar

Från och med början av 2018 kommer vi att ha tillgång till att läsa de digitaliserade sidorna från KB:s digitaliseringsprojekt på en dator på Vallabiblioteket och en dator på Camus Norrköpings bibliotek. Hittills har vi bara kunnat söka och läsa sidor före 1901, men nu får vi alltså full tillgång till materialet. (2017-11-28)

Slavery in America and the World: history, culture and law

This HeinOnline collection brings together a multitude of essential legal materials on slavery in the United States and the English-speaking world. This includes every statute passed by every colony and state on slavery, every federal statute dealing with slavery, and all reported state and federal cases on slavery. Our cases go into the 20th century, because long after slavery was ended, there were still court cases based on issues emanating from slavery.

Fritt tillgänglig, men du måste skapa ett personligt konto. Här finns t ex över 2000 träffar där Sverige omnämns! (2017-10-24)

1914-1918 Online. International Encyclopedia of the First World War (Fri resurs)

An English-language virtual reference work on the First World War. The multi-perspective, open-access knowledge base is the result of an international collaborative project involving more than 1,000 authors, editors, and partners from over fifty countries. More than 1,000 articles will be gradually published. (2015-02-06)

Kontaktbibliotekarie

Göran Lindgren's picture
Göran Lindgren
Kontakt:
Campus Valla-biblioteket

Fråga oss

Google Books

Libris

Libris är de svenska universitets- och forskningsbibliotekens söktjänst. Markerar du Mitt bibliotek söker du bara bland LiUBs böcker och tidskrifter.

Sök i LIBRIS

Sök information