Skrivare & material

Ultimaker 3 Extended

Ultimaker 3D-skrivare är utformade och konstruerade för att modellera fram föremål med användning av Ultimaker tekniska termoplaster i en kommersiell/affärsmiljö. Kombinationen av precision och hastighet gör att Ultimaker 3D-skrivare är den perfekta apparaten för konceptmodeller, funktionella prototyper och produktion av små serier. Även om vi uppnått en mycket hög standard med avseende på återgivning av 3D-modeller med användning av Cura, förblir användaren ansvarig för att kvalificera och validera tillämpningen av utskrivna objekt för dess avsedda användning. Detta är särskilt viktigt för tillämpningar på strängt reglerade områden som medicintekniska produkter och flygteknik. Ultimaker är visserligen en öppen plattform vad gäller material, men bästa resultat uppnås med Ultimaker-certifierat material, samtidigt som vi har gjort vårt yttersta för att matcha materialegenskaper med maskininställningar.

Källa: https://ultimaker.com/download/21902/Ultimaker%203%20manual%20%28SE%29.pdf

Utskriftsmaterial

PLA-filament (Polylaktid)  används som utskriftsmaterial. Materialet är tillverkat av organiska och förnyelsebara källor. PLA möjliggör skapandet av högupplösta delar med hjälp av bra draghållfasthet och ytkvalitet och används ofta för tillverkning av hushållsverktyg, leksaker, utbildningsprojekt, visningsobjekt, arkitekturmodeller och prototypframställning samt gjutningsmetoder med vax för att skapa metalldelar.

PLA är inte lämplig för kontakt med livsmedel, långvarig användning utomhus eller temperaturer över 50 ˚C.

PVA-filament (Polyvinylalkohol) används som stödmaterial till utskrifter och är vattenlösligt. Ultimakers PVA är speciellt utvecklad för att ge maximal driftsäkerhet när den används tillsammans med de optimerade profiler som finns i Cura för Ultimaker 3..

 

Bilder