Virtual Reality

Vi har tekniken - har du idéer?

Under Drop in i DigiMaker Valla riggar vi vår utrustning, HTC Vive, och startar oftast Google Earth för att erbjuda möjligheten att testa tekniken och fundera över hur den kan komma till användning kopplat till utbildningen. Är du intresserad av att använda utrustningen? Kom förbi på Drop in, eller kontakta oss på biblioteket@liu.se. Håll också koll på DigiMakers program - det kommer att finnas tillfällen med Virtual reality som tema.

 

Användningsområden

Virtuell verklighet i psykologins tjänst

Vissa har en övertro på VR-teknik, andra upplever den som störande. Jag ser den som en möjlighet att använda traditionell psykologisk behandling på ett nytt sätt. Det säger Per Carlbring, psykologiprofessor och banbrytare på VR-området. Spindelfobi, talarskräck, PTSD och agorafobi är bara några exempel på där exponering i en virtuell miljö prövas som behandling.

boka digimaker

Vill du som lärare ha med någon av våra aktiviteter i din kurs? Kontakta oss så skräddarsyr vi en lösning som passar din kontext.

Vill du som student eller du och din studiegrupp använda vår utrustning/lokal och/eller ha vår hjälp? Hör av dig så hittar vi en lösning som passar er.

Kom gärna förbi på våra Drop in-tider om ni vill prata med oss och se vilken utrustning vi har.

Kontakta oss: biblioteket@liu.se