Låna barnböcker hos oss!

Vi har både skönlitterära böcker och faktaböcker för barn/ungdomar. Allt ifrån pekböcker till ungdomsromaner.

Letar du efter böcker med ett speciellt tema t.ex. adoption eller döden?

På biblioteket har vi tryckta bibliografier som ger tips på böcker i olika genrer.

Barnbokstips

Lotta Olsson

Lotta Olsson är en mångsidig poet och författare som skriver både för barn och vuxna. Bilderböckerna om den charmiga hunden Morris (illustrerade av Maria Jönsson) har  roat många. Läs t ex Morris badar eller Morris hos frisören.

För de lite äldre barnen har hon skrivit "Lisa Bengtsson memoarer" där den första i serien heter Elva år på jorden. I dagboksform får vi följa Lisa i hennes vardag med kompisar och skola.

Just nu är Lotta Olsson mest aktuell med de underbart humoristiska och filosofiska bilderböckerna om Jättemyrsloken och kompisen Hasselmusen. Här får vi återigen möta vännerna från trilogin som startade med Augustprisnominerade Konstiga djur (2011), en skön och underfundig bok som rekommenderas varmt!

Några tidskrifter

Johan Anderblad är Sveriges nya läsambassadör!

Johan Anderblad, känd från barnprogrammet Bolibompa, ska de närmaste två åren arbeta för att ge alla, oavsett bakgrund, lika möjligheter att nå litteraturen. Läsambassadörens uppgift den här gången handlar om att i högre grad arbeta generationsöverskridande och mot familjer. Att nå ut till dem som inte som är vana att läsa. Johan Anderblad vill använda breda och folkliga kanaler för att nå ut:
– Jag vill söka upp sportprofiler, modebloggare, heminredare och artister som normalt inte förknippas med böcker och få dem att berätta om sina läsupplevelser. Fokusera på de ställen där många håller till idag; vloggar, youtube-kanaler, instagram, spelforum med mera.

Johan Anderblad kommer främst använda Instagram som kanal för att berätta om sitt arbete. Följ honom här: https://www.instagram.com/lasambassadoren/