Bli alumn

Som tidigare LiU-student är du en viktig del av Linköpings universitet. Dina erfarenheter hjälper oss att ge morgondagens studenter bästa tänkbara utbildning. Den kunskap du har med dig bidrar till att bygga det goda samhället och göra världen lite bättre.

Du som är medlem i LiU Alumni får inbjudningar till alumniträffar, nyhetsbrev med information om vad som händer vid universitetet och en prenumeration på tidningen LiU magasin, där du kan läsa om den senaste forskningen och vad andra alumner gör. Medlemskapet kostar ingenting.

Här kan du läsa mer om Linköpings universitets alumnverksamhet

2023 utnämndes Amanda Borneke och Leif Nixon till årets alumner! Amanda Borneke har läst programmet Miljövetenskap och gjort en snabb karriär som hållbarhetsexpert i byggbranschen. Sedan 2021 arbetar hon på Sweco som specialist inom cirkulär ekonomi och hon är även styrelseledamot i Byggcheferna. ”Byggbranschen står för en stor del av Sveriges klimatpåverkan och har därmed en rad hållbarhetsutmaningar att ta sig an. Med kommunikation och nytänkande lyfter Amanda Borneke cirkulär ekonomi och återbruk och visar att en klimatomställning av branschen är både nödvändig och möjlig”, lyder en del av hennes motivering.

Leif Nixon har arbetat med IT-säkerhet i många år och både hackat och försvarat det mesta. Efter examen från datavetenskaplig linje vid LiU har han bland annat arbetat på Nationellt superdatorcentrum och Sectra Communications, på uppdrag hackat CERN i Schweiz och stöttat polismyndigheter i flera länder i brottsutredningar. Idag är han säkerhetsexpert på Combitech i Linköping. ”I en osäker omvärld är det viktigt att minska klyftan mellan den snabba digitaliseringen och ett säkerhetsarbete som inte har hängt med. Leif Nixon bidrar till att öka medvetenheten och kunskapen om IT-säkerhet och göra världen till en säkrare plats”, står det i motiveringen till att han blir Årets alumn.

 

 

Sociala nätverk

Det finns många sammanhang på internet som man kan använda för att hålla kontakt med kollegor och hålla sig uppdaterad.

Academia.edu 

LinkedIn 

SciTable

Research gate

Du kan även följa Linköpings universitetsbibliotek!

Blogg

Twitter

Facebook

Instagram